miércoles, 10 de marzo de 2010

La APC se suma a las denuncias de La Unió por la censura en la exposición de fotoperiodismo del MuVIM

Nos sumamos al siguiente comunicado facilitado por La Unió de Periodistes Valencians el pasado 5 de Marzo de 2010.

La Unió de Periodistes Valencians retira l’exposició de fotoperiodisme del MuVIM després de la censura de deu fotografies

La Unió de Periodistes Valencians ha decidit retirar l’exposició “Fragments d’un any. Fotoperiodistes valencians 2009” que es va inaugurar anit al Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat (MuVIM) després que aquest matí s’hagen censurat deu de les fotografies exposades sense donar cap explicació.
Les imatges retirades a instàncies de la Diputació de València, governada pel Partit Popular, propietària del museu, formaven part de la secció dedicada a política, on hi havia diverses instantànies relacionades amb el cas Gürtel. També han sigut censurades altres dues fotografies, una de societat i una altra de cultura.
La Unió de Periodistes Valencians considera impropi d’una societat democràtica i normalitzada l’intent de manipulació i censura que s’ha practicat per part de la direcció política del museu, així com un atac a la llibertat d’expressió, dret fonamental de tota la societat i en especial dels periodistes.
La Unió de Periodistes Valencians exigeix tant al diputat de Cultura, Salvador Enguix, de qui depén directament el MuVIM, com al president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que donen explicacions sobre els fets.
Des de l’organització majoritària de periodistes de la Comunitat Valenciana volem recordar que les deu fotografies censurades formaven part d’una mostra de més de noranta fotos de trenta-huit fotoperiodistes que treballen en diferents mitjans de la Comunitat Valenciana. Totes les fotos han estat publicades durant el 2009 en premsa i han sigut seleccionades pels mateixos professionals.
Aquesta és la setena edició de Fragments d’un any, una mostra organitzada per la Unió de Periodistes que repassa els fets més destacats de l’actualitat informativa valenciana. El MuVIM ha acollit aquesta mostra els dos últims anys sense cap problema.
La Unió de Periodistes estudiarà en els pròxims dies un nou emplaçament per mostrar a la ciutadania amb llibertat el treball dels fotoperiodistes.
Les fotos es poden veure en la web de la Unió de Periodistes.
www.unioperiodistes.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario